23 листопада 2009
Протокол про співпрацю між ВО "Свобода" та Національним Фронтом Франції

Беручи до уваги важливість відстоювання національної ідентичності, національних традицій та національної культури і мови українського та французького народів у сучасних умовах централізованої Європи, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" та Національний фронт Франції (надалі "Сторони") уклали цей Протокол про наступне:

1. Сторони відзначають важливість взаємної підтримки націоналістичних партій Європи у сучасних умовах бюрократизації об'єднань європейських країн, що призводить до втрати європейськими націями контролю над власною економікою, культурою, валютою, кордонами, адміністративною та судовою системами.

2. Сторони докладатимуть усі зусилля задля збереження миру і стабільності у Європі та гармонійного розвитку вільних європейських націй.

3. Сторони всіляко сприятимуть розвитку французько-українських стосунків у всіх без винятку сферах життя, в тому числі через вплив на уряди та парламенти своїх країн.

4. Сторони проводитимуть щонайменше один раз на два роки спільну зустріч на рівні керівництва партій для консультацій щодо захисту національних інтересів своїх народів та оцінки політичних процесів у Європі, і зокрема в Україні і Франції. Зустрічі проводитимуться почергово у штаб-квартирі кожної із Сторін. Першу зустріч Сторін буде проведено у Франції в штаб-квартирі Національного фронту Франції з одночасним підписанням цього Протоколу.

5. На прохання однієї із Сторін інша Сторона здійснюватиме для іншої Сторони підготовку аналітичних та інформаційних статей за участю її керівників, консультантів та експертів.

6. Сторони сприятимуть взаємній підтримці зі створення та здійснення спільних проектів з різних напрямків, що відповідають засадам діяльності Сторін.

7. Сторони щонайменше один раз на рік здійснюватимуть обмін функціонерами своїх партій для стажування у сфері організаційної роботи, економічного та молодіжного співробітництва, діяльності прес-служб, ЗМІ, та громадських інститутів, що створені при партіях.

8. Сторони сприятимуть поширенню у своїх країнах усіма можливими способами інформації про діяльність іншої Сторони.

9. Сторони сприятимуть поширенню інформації про діяльність іншої Сторони та підтримці іншої Сторони серед правих партій Європи.

10. Сторони здійснюватимуть підтримку одна одній у міжнародних європейських організаціях, де вони здійснюють свою політичну діяльність, та в інших європейських структурах.

11. Сторони сприятимуть проведенню зустрічей і підтриманню контактів з націоналістичними партіями європейських країн та їх об'єднаннями, зокрема проведенню щорічних зустрічей правих партій Європи.

12. Сторони забезпечать створення спільного інформаційного веб-сайту зацікавлених націоналістичних партій європейських країн та сприятимуть забезпеченню його функціонування, так само як й іншим можливим формам втілення спільних інформаційних проектів: інформаційних агентств, радіо, телебачення, Інтернет-носіїв, тощо.

13. Сторони приділятимуть особливу увагу забезпеченню молодіжного співробітництва. З цією метою Сторони почергово один раз на рік здійснюють прийом молодіжних об'єднань іншої Сторони у своїй країні, зокрема першим організацію прийому молоді від Національного фронту Франції здійснить у 2010 р. Всеукраїнське об'єднання "Свобода".

Цей Протокол може бути змінений і доповнений за взаємною згодою Сторін.

Термін дії Протоколу необмежений у часі.

Жан-Марі Ле Пен голова Національного Фронту Франції Олег Тягнибок голова Всеукраїнського Об'єднання "Свобода"